Hírek


Megjelent a Kaposvári Egyházmegye Zsinati Könyve


Varga László megyéspüspök 2018. május 26-án, a Kaposvári Egyházmegye alapításának 25. évfordulója alkalmából hirdette meg az első Kaposvári Egyházmegyei Zsinatot, melynek mottójaként az „Egységben, Közösségben, Vonzásban” jelmondatot határozta meg.

 

    

Megtartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat negyedik ülésszakát  
 


2022. március 26-án tartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat negyedik, egyben utolsó ülésszakát. Az alkalmon a liturgia és a karitász témaköréről tanácskozott az egyházmegye papsága és a világi munkatársak.

 

    

Megtartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat harmadik ülésszakát  
 


2022. február 12-én tartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat harmadik ülésszakát. Az alkalmon az evangelizáció és a hitoktatás témaköréről tanácskozott az egyházmegye különböző pontjairól érkezett közel ötven pap, diakónus, szerzetes és világi munkatárs.
 

 


Megtartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat második ülésszakát  
 


2021. november 27-én tartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat második ülésszakát. A bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házban gyűlt össze közel ötven pap, diakónus, szerzetes és világi munkatárs az Egyházmegye különböző pontjairól.
 

 

Megtartották a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat első ülésszakát  
 


2021. október 15-én és 16-án tartották az első Kaposvári Egyházmegyei Zsinat első ülésszakát. A zsinati folyamat – melyet egy hároméves előkészítő időszak előzött meg – illeszkedik a Ferenc pápa által meghirdetett szinodális folyamatba.
                 
 

Imádkozzunk együtt az első Kaposvári Egyházmegyei Zsinatért!
 


2021. szeptember 25-én Varga László megyéspüspök mutatta be a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat nyitó szentmiséjét a kaposvári Szent Imre-templomban. Az alkalmon a főpásztor hálát adott az eddig megtett útért, az előkészítő munkáért; majd a Szentlélek kiáradását kérve megnyitotta a jövő májusig tartó zsinati folyamatot.
                  


„Egységben, Közösségben, Vonzásban” – megnyílt az első Kaposvári Egyházmegyei Zsinat
 


2021. szeptember 25-én Varga László megyéspüspök mutatta be a Kaposvári Egyházmegyei Zsinat nyitó szentmiséjét a kaposvári Szent Imre-templomban. Az alkalmon a főpásztor hálát adott az eddig megtett útért, az előkészítő munkáért; majd a Szentlélek kiáradását kérve megnyitotta a jövő májusig tartó zsinati folyamatot.
                  

Közösségben, egységben, vonzásban?!
   
     


A Kaposvári Egyházmegye papjai, zsinati papi konferencián vettek részt 2021. május 10-12. között Esztergomban. A Covid járvány miatt a szokásos regisztráció mellett, egyenként antigén gyorsteszten is átesett a közösség, mely hála Istennek minden esetben negatív eredményt mutatott. A konferencia helyszíne a Szent Adalbert Központ impozáns épülete volt.

Nézzünk előre, hogyan építhetjük együtt Krisztus egyházát – A Kaposvári Egyházmegye zsinatra készül


Varga László püspök atya kérésére az alábbi imádságot minden vasárnapi mise végén közösen imádkozzák az egyházmegye templomaiban, illetve egyénileg is napi imaként az egyházmegyei zsinat sikeréért, hogy közösségeinkben, plébániáinkon Isten országát építsük és gazdagon teremjenek a Szentlélek gyümölcsei.
 


Zsinati hírek egyházmegyénkben
 
 


Az elmúlt napokban lekerült honlapunkról az Egyházmegyei Zsinat munkáját segítő kérdőív, ezzel megkezdődött az adatok összesítése, elemzése, a globális kiértékelő munka. Szép számmal érkeztek hozzánk kitöltött példányok, köszönjük mindenkinek, hogy időt szánt a kérdések megválaszolására.
 

Az Egyházmegyei Zsinat előkészítő alkalmát tartották Kaposváron
 


2020. október 17-én, szombat délelőtt a Székesegyházi Esperesi Kerület papjai és a plébániák küldöttei számára tájékoztatót és megbeszélést tartottak az egyházmegyei zsinat előkészítő folyamatáról a Püspökség nagytermében.
 
 

Zsinati előkészítő alkalmat tartottak Balatonbogláron


Varga László kaposvári megyéspüspök Esztergomba hívta egyházmegyéje papságát, hogy az egyházmegyei zsinatot előkészítő folyamatban a világjárvány okozta elszigeteltség után alkalmuk nyíljon a találkozásra, beszélgetésre, töltődésre. Május 11-én Erdő Péter bíboros, prímás előadásán kapcsolódtunk be munkájukba a Szent Adalbert Központban.

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés